Nieuwsbrief 2019

Belééf het Bloemencorso op 22 september!!!

De ruim 4000 inwoners van het Noord-Hollandse dorp Winkel zijn ieder jaar weer trots om het Bloemencorso vorm te geven. De bewoners van het dorp en omstreken zetten op de 4e zondag van september ieder jaar weer een spektakel neer! 10.000 Bezoekers komen steeds weer terug naar Winkel om deze heerlijke dag mee te maken!

Met plezier en boordevol enthousiasme werken de Corsogroepen weken-, zo niet maandenlang toe naar deze dag. Langzaam maar zeker worden de (dit jaar meer dan vijfentwintig!) prachtige Corsowagens gecreëerd die dit jaar op 22 september de straten in het dorp zullen vullen. De honderden vrijwilligers zorgen ervoor dat het tot een mooi en goedlopend geheel komt. Figuranten en muziekkorpsen vullen de optocht aan waardoor het ieder jaar weer een spectaculair geheel is!

Van Kindercorso naar Jeugd naar het ‘volwassen’ Corso!
Onder begeleiding van ons Kindercorso-team starten ruim 100 kinderen een aantal weken voor de grote dag met het bedenken en bouwen van hun eigen Corsowagentjes. Wij zijn trots op het Kindercorso-team en deze kinderen, onze kweekvijver voor het ‘volwassen’ Bloemencorso!!! Zij zijn, letterlijk en figuurlijk, het kopstuk én de toekomst van de optocht!
Als de jongsten het Kindercorso ontgroeid zijn stromen zij vaak door naar de jeugdcategorie, waar zij het allemaal zelf gaan doen. Met een workshop als basis en, als het nog nodig is, begeleiding van ‘ervaren’ Corsoleden maken zij creatieve en mooie Corsowagens!
Daarna is de stap naar het volwassen Bloemencorso bijna vanzelfsprekend…

Door de jaren heen…
Het jaar 1906… toen begon het allemaal met versierde (platte) karren, fietsen en verklede mensen. Versiering bestond toen uit een enkele bloem of toef en fruit. In de loop van 113 jaar is er veel veranderd!
Nu worden er op de wagens ruim een miljoen Dahlia’s geprikt, geplakt of geniet.
Het Bloemencorso maakt duidelijk een ontwikkeling door in inventiviteit, creativiteit en mogelijkheden. Door ook gebruik te kunnen maken van alternatieve materialen en vooral ook ‘ruimte’, blijven de wagens ieder jaar weer verrassen!

2019
Het hier en nu. Wat staat je te wachten als je, samen met nog eens 10.000 bezoekers, op zondag 22 september deze dag komt meebeleven? Een kermis, een markt/braderie, muziekbands, uiteraard de optocht en (verlichte) avondopstelling! Kortom, de hele dag is één grote beleving voor jong en oud:

Programma 22 september 2019
Dagprogramma
10:00 – 17:00 uur: Markt/ kermis
12:00 – 13:00 uur: Voorprogramma met muziek
13:00 – 16:00 uur: Aanvang optocht: Opening, Kindercorso, Bloemencorso
16:00 – 20:00 uur: Nagenieten met bezoekers, deelnemers en dweilorkest
17:00 – 00:00 uur: Avondopstelling Corsowagens
20:00 – 20:30 uur: Prijsuitreiking
20:30 – 03:00 uur: Feest bij Café Beentjes

Muziekprogramma in het voorprogramma en tijdens de optocht:
– Showband K.D.O. Groessen: naast muziek maakt deze band er ook een hele mooie show van!
– Jeugd van Takostu uit Stien: kampioen mars parade, muziek en show!
– Sternse Slotlanders uit Franeker: Showtime! De Showband laat opzwepende nummers in de herkenbare Sternse sound horen. De colorguard maakt de show compleet.
– MCC Laren: Een veelzijdige band! Met een breed repertoire, herkenbare muziek en een eigen sound zetten zij een spetterende show neer.
– Showband Hoorn: De Showband maakt er een spetterende show van!

Deze Korpsen lopen zowel mee in het voorprogramma en tijdens de optocht.
Nieuw dit jaar is dat wij op de hele route muziek hebben in het voorprogramma.
Alle korpsen spelen eerst in een straat en gaan daarna naar de startopstelling voor de optocht.

Dweilen in namiddag / avond
– De Feesttoeters Sassenheim voor de afterparty vanaf 16 uur.
– Een jonge groep met een frisse uitstraling, een breed repertoire en een graag geziene gast op feesten en festivals.
Afterparty bij Café Beentjes:
– In de Zaal DJ Jos.
– De shotjesbar in de Zaal
– Op het achterplein de Foodtruck
– In het Voorcafe …..
Faciliteiten
Om alle bezoekers van alle gemakken te voorzien hebben we twee -gratis- tribunes voor bezoekers .
Daarnaast hebben we invalidenparkeerplaatsen, te vinden bij Dorpsstraat 177 en op de Corsolaan.

Alvast een voorproefje
Via onze website www.bloemencorsowinkel.nl kun je alvast een kijkje nemen. Hier staan foto’s en filmpjes van vorige Corso’s. Verder is het Bloemencorso actief op Social Media (Twitter, Instagram, Facebook. Ook op www.pewisnieuwspagina.nl zie je het laatste nieuws van onze razende reporter Peter Wittekoek.

Route en entree
Winkel ligt aan de weg Alkmaar, Heerhugowaard, Middenmeer, Afsluitdijk. Met speciale borden wordt u verwezen naar de ruim voor handen zijnde parkeergelegenheid. Reclame of sponsoring komt niet op de wagens voor. Daarom vraagt het Corso de volgende entreevergoeding:
De toegangsprijzen zijn: kinderen tot 12 jaar €2,50 en personen ouder dan 12 jaar €6,00.

Geniet mee van deze dag, tezamen met iedereen die met het Corso te maken heeft en iedereen die al jaren dit verrassende spektakel komt bewonderen! Voor meer informatie, volg/like ons op Facebook, Twitter en Instagram én kijk op onze website www.bloemencorsowinkel.nl