Toegangskaarten

Kinderen tot 12 jaar: € 2,50
Volwassenen :€ 6,-
Programmaboekje: Gratis

Door de inzet van vele vrijwilligers is ons evenement betaalbaar voor jong en oud. Toegangskaarten kunt u aan de kassa verkrijgen of via de voorverkoop.

bloem_header_rechts

Voorverkoop huis-aan-huis

Op de woensdagavond vóór Corso-zondag worden entreebewijzen huis-aan-huis aangeboden tegen gereduceerd tarief voor de inwoners van Winkel.

Volwassenen € 5,-
Kinderen tot 12 jaar € 2,50

Voorverkoop punten

Donderdag t/m zaterdag (voor het corso)
P. Otjes Levensmiddelen 
Dorpsstraat 22, Winkel

Zaterdagochtend (voor het corso) 9:00 - 12:30
Jel Jimmink
Plantsoenstraat 9, Lutjewinkel

bloem_header_rechts

Route en parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid rond het parcours. Alle locaties zijn op loopafstand van het parcours. Ter plaatse wordt verder geholpen door verkeersregelaars. Als u richting het Parcours loopt komt u de entreeposten automatisch tegen.

bloem_header_rechts

Bereikbaarheid met het Openbaar vervoer

bloem_header_rechts

Voorzieningen op en rond het parcours

Invalide voorzieningen

  • Twee invaliden-parkeergelegenheden
  • Invalidentoilet
  • Publiekstribunes

Tribunes

Wegens succes hebben we dit jaar TWEE gratis tribunes langs de route! Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u als bezoeker van het Bloemencorso genieten, zonder dat de ‘biene loof worre’. U kunt de tribunes vinden op de hoek van de Dorpsstraat/Limmerschouw en op het Veldwachterspad.

EHBO en toiletten

De EHBO punten zijn op diverse locaties langs de route te vinden.

Ook zijn in het gehele dorp openbare sanitaire voorzieningen.

bloem_header_rechts

Tijdens de optocht

De prachtig versierde wagens rijden in totaal drie grote rondes. Het kan zijn dat de optocht op enig moment stilvalt door een calamiteit. We stellen het zeer op prijs als u tijdens de optocht achter de hekken / op de trottoirs blijft, ook als de optocht even stopt.
Als de vermoeidheid toeslaat is het erg aantrekkelijk om even op een bankje in of op een hekje van één van de tuintjes te gaan zitten; we vragen u vriendelijk dit niet te doen om beschadiging te voorkomen. Dank voor het begrip!

bloem_header_rechts

Avondopstelling en bereikbaarheid

Na het Bloemencorso worden de wagens langs de dorpsstraat opgesteld en verlicht ter bezichtiging. Een mooie gelegenheid om alle wagens op uw gemak te bekijken, en mogelijk met de bouwers in contact te komen.

Vanaf ongeveer 16:30 uur is het dorp voor verkeer redelijk toegankelijk, De corsowagens staan dan opgesteld en op dat moment is de weg vrij voor verkeer. In verband met de veiligheid gaat onze nadrukkelijke voorkeur uit naar bezoekers te voet of met de fiets. Heeft u geen andere mogelijkheid dat vervoer met auto, hou dan rekening met de vele bezoekers (veelal met kinderen) die zich op de weg bevinden, en rij stapvoets.

Tussen 19:30 en 20:30 uur is de kruising Dorpsstraat/Bosstraat niet begaanbaar. Dit in verband met de prijsuitreiking op het plein tegenover tegenover Café Beentjes en de honderden belangstellenden die hier op af komen.

Prijsuitreiking en publieksstemmen

Uiteraard is de kroon op het werk de waardering voor de wagens, van zowel publiek als bezoekers. Er is een professionele jury die een beoordeling geeft, maar zeker UW mening is minstens zo belangrijk!

Het stemformulier vindt u in het programma boekje. Inleveren kan in de blauwe stembussen langs het parcours!

Alvast enorm bedankt, namens de groepen!

bloem_header_rechts