Bezoekersinformatie
22 september 2024

(programma onder voorbehoud)

Tijdens het meest kleurrijke evenement van het jaar hebt u de hele dag plezier in Winkel! De dag begint om 11.00 uur met een bruisende kermis, markt en een foodmarket vol lokale producten, handgemaakte ambachten en heerlijk eten. Om 14.00 uur start het hoogtepunt met de adembenemende optocht praalwagens, voorafgegaan door de creatieve bouwsels van het kindercorso. Na de optocht blijven de festiviteiten en gezelligheid doorgaan tot in de late uurtjes!

Programma

11:00 – 17:00 uur:  Markt & kermis

11.00 - 19.00 uur : Foodstreet in de Koomenstraat

13:00 – 14:00 uur:  Voorprogramma met muziek

14:00 – 16:00 uur:  Aanvang optocht: Opening, Kindercorso, Bloemencorso

16:00 – 20:00 uur:  Nagenieten met bezoekers, deelnemers en dweilorkest

16:00 - 03:00 uur:  Feestprogramma Café & Zaal Beentjes met Band en DJ's

17:00 – 00:00 uur:  Avondopstelling Corsowagens

20:00 – 20:30 uur:  Prijsuitreiking

Online tickets bestellen

De tickets voor het Bloemencorso Winkel zijn op de festivaldag aan de kassa verkrijgbaar, maar ook online* verkrijgbaar via onderstaande button.

  • Volwassene (vanaf 13 jaar) - € 7,- 
  • Combi-ticket - € 13,- voor 2 volwassenen (vanaf 13 jaar)
  • Kind (4 t/m 12 jaar) - € 3,- 
  • Combi-ticket kind - € 5,- voor 2 x kind (4 t/m 12 jaar)
  • Gezin 1 - € 17,- voor 2 x volwassene en 2 x kind
  • Gezin 2 - € 19,- voor 2 x volwassene en 3 x kind

Online prijzen zijn inclusief € 1,00 administratiekosten. Voor de prijzen van de fysieke voorverkoop aan de deur of via de verkooppunten, check deze pagina.

Tip!

Een ticket voor het Bloemencorso Winkel is een superleuk cadeau!

Bereikbaarheid, entree en parkeren

Natuurlijk zorgen we bij het Bloemencorso voor voldoende parkeergelegenheid. Alle parkeerlocaties zijn op loopafstand van het parcours. Ter plaatse wordt u verder geholpen door onze vrijwillige verkeersregelaars. Als u richting het centrum van Winkel loopt, komt u de entree- en kassaposten automatisch tegen.

Mindervaliden

Mindervalidenparkeerplaatsen vindt u bij kassapost Trambaan en bij kassapost Dorpsstraat aan de Oostkant.

Senioren en groepen

Voor senioren en groepen hebben we de volgende handige tips:

 • Senioren en groepen kunnen het beste worden afgezet bij kassapost Trambaan. Dit is op de kruising van de Trambaan en de Corsolaan.
 • Bussen kunnen vervolgens parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein.
 • Eventueel vooraf bestelde toegangskaarten liggen klaar bij kassapost Trambaan.
 • De tribune op het Veldwachterspad is vanaf kassapost Trambaan het makkelijkst te bereiken.

Fietsers

Fietsen kunnen bij alle entrees worden geparkeerd. Het is niet toegestaan met de fiets het parcours te betreden tijdens het corso.

Openbaar vervoer

Winkel is redelijk goed bereikbaar met de bus. Er zijn lijnen vanuit de richtingen

 • Schagen / 't Veld
 • Leeuwarden / Wieringerwerf / Middenmeer
 • Alkmaar / Heerhugowaard

Voorzieningen op en rond het parcours

Invalide voorzieningen

 • Twee invaliden-parkeergelegenheden
 • Invalidentoilet
 • Publiekstribunes
 • 2 vakken langs het parcours vlakbij de parkeerplaatsen

Tribunes

We hebben hebben twee GRATIS gratis tribunes langs de route! Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u als bezoeker van het Bloemencorso genieten, zonder dat de ‘biene loof worre’. U kunt de tribunes vinden op de hoek van de Dorpsstraat/Limmerschouw en op het Veldwachterspad.

Het gebruik van de tribune is gratis. De tribune is voor iedereen toegankelijk, dus kom op tijd want vol = vol. Helaas kunnen we geen tribunereserveringen aannemen.

EHBO en toiletten

De EHBO punten zijn op diverse locaties langs de route te vinden. De EHBO-ers zijn er herkenbaar aan hun geel/blauwe outfit.

In het gehele dorp zijn openbare sanitaire voorzieningen te vinden. De toiletwagen die tevens geschikt is voor invaliden, bevindt zich in de Koomenstraat.

Tijdens de optocht

De prachtig versierde wagens rijden in totaal drie grote rondes. Het kan zijn dat de optocht op enig moment stilvalt door een calamiteit. We stellen het zeer op prijs als u tijdens de optocht achter de hekken / op de trottoirs blijft, ook als de optocht even stopt.
Als de vermoeidheid toeslaat is het erg aantrekkelijk om even op een bankje in of op een hekje van één van de tuintjes te gaan zitten; we vragen u vriendelijk dit niet te doen om beschadiging te voorkomen. Dank voor het begrip!

bloem_header_rechts

Avondopstelling en bereikbaarheid

Na het Bloemencorso worden de wagens langs de dorpsstraat opgesteld en verlicht ter bezichtiging. Een mooie gelegenheid om alle wagens op uw gemak te bekijken, en mogelijk met de bouwers in contact te komen.

Vanaf ongeveer 16:30 uur is het dorp voor verkeer redelijk toegankelijk, De corsowagens staan dan opgesteld en op dat moment is de weg vrij voor verkeer. In verband met de veiligheid gaat onze nadrukkelijke voorkeur uit naar bezoekers te voet of met de fiets. Heeft u geen andere mogelijkheid dat vervoer met auto, hou dan rekening met de vele bezoekers (veelal met kinderen) die zich op de weg bevinden, en rij stapvoets.

Tussen 19:30 en 20:30 uur is de kruising Dorpsstraat/Bosstraat niet begaanbaar. Dit in verband met de prijsuitreiking op het plein tegenover tegenover Café Beentjes en de honderden belangstellenden die hier op af komen.

Prijsuitreiking en publieksstemmen

Uiteraard is de kroon op het werk de waardering voor de wagens, van zowel publiek als bezoekers. Er is een professionele jury die een beoordeling geeft, maar zeker UW mening is minstens zo belangrijk!

Het stemformulier vindt u in het programma boekje. Inleveren kan in de blauwe stembussen langs het parcours!

Alvast enorm bedankt, namens de groepen!

Nieuws

Deelnemers Vriendenloterij steunen ons!

april 5, 2024

Speel je mee met de VriendenLoterij? Wist je dat je er in dat geval voor kunt zorgen dat minimaal 40%…

Lees verder

Vrijwilligers gezocht!

maart 8, 2024

De lente moet nog beginnen, maar het bestuur van Bloemencorso Winkel heeft de koppen alweer bij elkaar gestoken. Er moet…

Lees verder

Spaar via Vomar voor het Corso!

november 22, 2023

Wist je dat je, door simpelweg boodschappen bij Vomar te doen en bij het afrekenen je Klant-is-Koning kaart te scannen,…

Lees verder

8 november najaarsvergadering

november 1, 2023

De NajaarsVergadering van het Bloemencorso 2023 vindt plaats op 8 november Bij Beentjes. Inloop vanaf 20.15 uur (niet eerder i.v.m.…

Lees verder