Bloemencorso Winkel 2020 definitief afgelast

De coronacrisis raakt ons allemaal. Door de maatschappelijke impact en de onduidelijkheid van de huidige crisis hebben wij binnen het bestuur van de Bloemencorso Corso Winkel uitgebreid overleg gevoerd of het bloemcorso dit jaar nog doorgang kan vinden. Met pijn in ons hart is echter unaniem besloten om het evenement op 27 september niet te laten plaats vinden.
De corona crisis maakt het dit jaar echter onmogelijk om dit grootschalige evenement op een verantwoorde wijze te realiseren. Daarbij zijn de volgende punten voor ons als bestuur doorslaggevend geweest:
– De veiligheid van wagenbouwers, vrijwilligers en publiek kunnen vooralsnog op dit moment niet worden gegarandeerd.
– Financiële risico’s (durven de bezoekers wel te komen),
– Hoe te handelen bij de 1,5 meter maatregel , is dit eigenlijk wel te realiseren?
– Zijn onze sponsors/adverteerders vanwege de huidige crisis nog bereid tot het leveren van een financiële bijdrage?
– De overheid heeft daarnaast op 7 mei jl. bekend gemaakt dat grote evenementen, tot het moment dat er sprake is van een vaccin, geen doorgang kunnen vinden.
Bovenstaande zaken zijn door ons verder besproken en hebben uiteindelijk geleidt tot het besluit om het bloemencorso 2020 af te gelasten. Nogmaals, de beslissing om ‘de kleurrijkste dag van het jaar’ niet door te laten gaan, was ontzettend moeilijk.
We begrijpen dat dit besluit voor veel corsogroepen een grote teleurstelling zal zijn.
Zeker gezien het voor velen van jullie een jaarlijks hoogtepunt betreft, waarin we samen Winkel op de kaart zetten!
Afhankelijk van hoe lang de maatregelen vanuit de overheid nog blijven gelden, gaan we kijken of we misschien later in het jaar nog een activiteit kunnen organiseren om alle corsogroepen en de vele vrijwilligers te motiveren om zich in te blijven zetten voor ons corso.
Want één ding staat vast, in 2021 gaan we met zijn allen weer een fantastisch corso op straat zetten!”
Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting Bloemencorso Winkel.