Er zit muziek in de optocht

Het bloemencorso is niet compleet zonder muziek. We hebben voor dit jaar weer een zeer entertainment programma voor u samengesteld.

Takostu

Takostu is een muziekvereniging bestaande uit meer dan 100 leden, verdeeld over een Showband, Jeugdband en Kidskorps. De vereniging is nog steeds groeiende qua ledenaantal. Takostu is opgericht op 1 december 1995 na een afscheiding van de muziekvereniging Studio. Dat verklaart ook de bijzondere naam Takostu, het is een afkorting van de oude naam: TA-mboer KO-rps STU-dio.Staan in de top 5!

Takostu gaat in het weekend van 30/31 juli a.s. de wereldtitel verdedigen in Kerkrade. Mogelijk loopt er op zondag 25 september opnieuw een wereldkampioen tijdens Bloemencorso Winkel 2022

Takostu

Takids

De jeugd heeft de toekomst, zo ook bij Takostu. Door het uitbreiden van de jeugdopleiding met Takids2 zijn de afgelopen jaren meer en meer kinderen doorgestroomd naar de Jeugdband Takostu. Jeugdband Takostu bestaat momenteel uit ongeveer 30 leden. 

Takids

Show- & Marchingband VIOS

De Show- & Marchingband van VIOS bestaat uit een enthousiaste groep slagwerkers en blazers, die medewerking verleent aan tal van (muzikale) evenementen. Met zijn moderne repertoire en verrassende shows bewijst de band dat spelen in een muziekkorps nog steeds ‘in’ is. Een goed voorbeeld hiervan is de verrassende taptoeshow Can’t take my eyes, waarmee VIOS je meeneemt op een muzikale reis door de tijd. Met deze show heeft VIOS een waardige opvolger voor Past en Present, waarbij al diverse muziek aan elkaar gekoppeld werd. Daarvoor hadden we de op de CSI series gebaseerde show “The lost girl”, en de U2-show “With or with­out you”. De band treedt op in een modern showuniform en bestaat uit ca. 35 personen. Tambour-maître van de Show- & Marchingband is John Mayenburg.

Show- & Marchingband VIOS

Dweilorkest DORST

Muzikanten hebben de naam altijd dorst te hebben; zonder drank geen klank! Daar hebben we bij VIOS iets op gevonden; het is ook mogelijk je muzikale ‘dorst te lessen’ in het dweilorkest. Wat ooit begon als een clubje muzikanten die het leuk vonden wat extra muziek te oefenen, is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen in den lande. Dweilorkest DORST brengt met feestelijke muziek sfeer tijdens het carnaval, bij bruiloften, jubilea, (voetbal)wedstrijden, etc. Daarnaast bezoeken zij ook de diverse dweilorkestenfestivals; en niet zonder resultaat! DORST: altijd goed voor een lekkere ‘dweilpauze’.

Dweilorkest DORST

Showband K.D.O.

Showband K.D.O. treedt aan bij Taptoes, streetparade(s), corso’s  en andere evenementen, niet alleen in Nederland maar ook in België, Duitsland en Frankrijk. De Streetshow van Showband K.D.O. is verrassend. Strak marcheren wordt afgewisseld met onverwachte showelementen. Sta er niet van te kijken als de tambour-maître het korps ineens het publiek, of zelfs een winkel instuurt. Showband K.D.O. speelt herkenbare, moderne (pop)muziek.

Filmpje op facebook

Showband Hoorn

Showband Hoorn is het Showkorps van Hoorn. Zij treden op in binnen en buitenland en verzorgen diverse taptoes, streetparades en optochten.

Showband Hoorn