Bloemencorso Winkel sluit aan bij landelijke Corsokoepel!

Het Corsocongres is een evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt door en voor organisatoren van corso’s in heel Nederland. Dit jaar vond het Corsocongres onder tropische omstandigheden in Lichtenvoorde plaats. Tijdens het congres is de oprichtingsakte voor de Corsokoepel getekend. Met de handtekeningen van voorzitter Paul Bastiaansen (Corso Zundert), secretaris Claudia Lassche (Corso Vollenhove) en penningmeester Miranda Eiting (Corso Zundert) is de Corsokoepel een feit.

De Corsokoepel is een overkoepelende stichting die opgericht wordt om de belangen van de Nederlandse corso’s te behartigen. Het doel van de Corsokoepel is het bevorderen van de onderlinge samenwerking, de promotie van onze corso’s in het algemeen en het werken aan de plaatsing van onze corso’s op de internationale Unesco inventarislijst voor immaterieel erfgoed. Er waren 16 corsoplaatsen die tijdens het congres de samenwerkingsconvenant hebben ondertekend. Hierbij kon Bloemencorso Winkel natuurlijk niet ontbreken. Jacqueline Keezer heeft als voorzitter van ons evenement getekend.

Naast dit officiële moment was het dè plaats om workshops te volgen en elkaar op te zoeken om informatie te delen, te sparren, tips uit te wisselen etc. Een nuttige, inspirerende en gezellige dag waar de afgevaardigden van het Bloemencorso Winkel (Jacqueline Keezer en Yvonne van der Linden) van genoten hebben!! Met dank aan de organisatoren van Bloemencorso Lichtenvoorde!